škola

Rozlehlý jednopatrový volně stojící objekt na obdélném půdorysu krytý vysokou valbou střechou s vikýři. Na severu masivní rizalit s pravoúhlým vstupem krytým valbovou stříškou. Přízemí zvýrazněno průběžnou bosáží, zachována jednoduchá kordonová římsa, která probíhá po celém obvodu stavby. Okna prvního patra umístěna v zaoblených špaletách, doprovázena podokenními římsami. Jižní průčelí akcentováno pilastry, v poli mezi nimi osazen kamenný erb rodu Lichtenštejnů, na jižním nároží prvního patra osazena socha sv. Jana Nepomuckého. Kamenná socha světce v kanovnickém rouchu, v pravé ruce drží krucifix, v levici lilii. Korunní římsa profilovaná, probíhá po celém obvodu stavby. Dům sloužil jako obecní škola, byl postaven Janem z Lichtenštejna na návrh radního Jana Koppa v roce 1909.