boží muka

Boží muka stojí na S okraji obce na křižovatce silnic na Bezno a Jizerní Vtelno. Zděný objekt má podobu šestiboké kapličky se soklem a s dnes opadávající omítkou. Osmiboký sokl je mohutný a nečleněný. Všech šest stěn kapličky člení mělké výklenky s arkádami, s římsičkami v patkách. Nároží kapličky jsou tvořena přízedními pilířky, které nesou arkády. Ve výklenku obráceným k J je zasazena novodobá obílená deska s rytým nápisem: Pochválen buď Pán / JEŽÍŠ KRISTUS ! / Obnovili ke cti a chvále / Boží manželé / František a Marie / Cerhovi / roku 1900 Kaplička vrcholí obíhající profilovanou římsou a jehlancovou stříškou, krytou prejzy. V jejím vrcholu je zasazen vysoký kovaný kříž s liliovitě ukončenými rameny a rozvilinami. Na kříži visí drobný, nejspíš litinový korpus.