dům

Jde o zděný omítnutý přízemní objekt, postavený na obdélném půdorysu. Zasazený je do terénu. Sedmiosé severovýchodní průčelí chrání v dolní části sokl. V osách první až čtvrté zleva jsou obdélné okenní otvory. V ose první a druhé zleva je část otvoru zazděná, uprostřed umístěné úzké a nízké okno je dnes bez výplně. Pod otvory jsou profilované parapetní římsy. Stejně je tomu tak i u os třetí a čtvrté zleva, kde jsou dosud torza starších oken. Ta jsou dvojitá dvoukřídlá dřevěná, s vnějšími křídly v líci. Křídla rozděluje vodorovná příčle na poloviny, nahoře je oddělená dvoukřídlá část. V ose páté zleva je vstup, v osách šesté a sedmé zleva jsou dvoukřídlá okna, umístěná ve špaletě. Jejich rozměr je menší než v levé části průčelí, křídla jsou nedělená. Pod profilovanou hlavní římsou je v celé šíři stěny vodorovná lizéna. Trojosá severozápadní fasáda má v dolní části sokl, obsahuje tři zazděné okenní otvory stejných rozměrů jako u levých os na severovýchodní straně. Nahoře je lizéna a profilovaná hlavní římsa. Omítka je na této straně dosti poškozená, takže je viditelné zdivo z lomového kamene a cihel. Velkou část jihovýchodní fasády zakrývá podélně připojený obdélný přístavek. Viditelná je pravá osa stejného provedení jako levé dvě osy severovýchodního průčelí. I zde je sokl, horní lizéna a profilovaná hlavní římsa, dnes zčásti chybějící. Dům má valbovou střechu, krytou dvojitě kladenými bobrovkami. V její severovýchodní a jihozápadní části se nacházejí dvě volská oka, situovaná u krajů. V hřebeni střechy, blíže severozápadnímu konci, jsou zasazeny dva nízké cihlové komíny. Na jihovýchodní straně je ještě třetí cihlový komín, tento velmi vysoký. Situovaný je uprostřed dolní partie střechy.