měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o dvou okenních osách s nízkou atikou a dvěma oblouky loubí. Průčelí má šedou břízolitovou fasádu, bez barevného zvýraznění architektonických prvků. Horizontální členění fasády jednoduchou kordonovou římsou nad přízemím, krytou plechovou stříškou. Okna v patře jsou čtyřtabulková, osazená v hladkých šambránách. Přízemí je prolomeno dvěma oblouky s polokruhovými záklenky, které spočívají na hranolových omítaných pilířích s kubickými sokly. Podloubí se dvěma plochými klenbami, oddělenými pasem (původně zde asi byly placky). V pravé části se vstupuje do domu jednoduchým pravoúhlým pískovcovým portálem, částečně natřeným zelenou barvou. V levé části podloubí je předsazený historizující dřevěný výkladec se zubořezovou římsou, natřený modře. V prvním patře je mezi okny umístěn vpadlý dřevěný profilovaný rámeček se zaskleným obrázkem poprsí Krista (hnědé vlasy, zelené roucho, pravý poloprofil). Střecha valbová, krytá eternitem, půdní vestavba. Do ulice Vodní Valy je parcela uzavřena garáží, orientovanou příčně, s pultovou střechou do ulice Vodní Valy a rovnou do zahrady, krytou eternitem. Za domem zahrada.