sýpka

Jedná se o patrový v přízemí zděný hladce omítnutý, v patře hrázděný, objekt postavený na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou krytou pálenými bobrovkami (původně na husté laťování, dnes na řídké), na východní straně se třemi volskými oky a prodlouženým pultem nad zápraží. Hlavní dvorní východní vstupní podélné průčelí je v přízemí pětiosé, v 1. a 4. ose jsou nové ven otvíravé rámové dveře, ve zbývajících osách okénka v hlubokých špaletách, přičemž poslední tři osy patří severní předstupující části, která tak lícuje s pavlačí ve čtyřosém patře. V tomto patře jsou v 1. a 3. ose dveře a ve 2. a 4. ose okna. Pavlač se svisle na sraz bedněným zábradlím je přístupná otvorem v podlaze, do něhož ústí od jihu schodiště. Severní štítové dvouosé průčelí je v přízemí bez otvorů, patro hrázděním rozděleno na čtyři pole, v prostředních je ve špaletách po jednokřídlém dvoutabulkovém dovnitř otvíravém okně, na východní straně čelo pavlače. Štít se sdruženým oknem je svisle bedněn záklopem, nad oknem, po jeho stranách, malé větrací otvory. Jižní boční průčelí je jednoosé, v patře na východní straně rozšířené svislým záklopovým bedněním čela pavlače. Štít stejný jako u severního průčelí. Západní podélné zadní průčelí má v neomítnutém přízemí (ze smíšeného zdiva) čtyři okénka zazděná cihlami nebo luxfery, patro bez otvorů. Interiér přízemí opatřen valenou stlačenou klenbou s pětibokými výsečemi.