zámeček Lány

Jednopatrová budova obdélného půdorysu, na jižní straně s půlkruhovým otevřeným krytým ochozem. Budova zámečku obsahuje původní objekt na obdélném půdorysu, který je svou vstupní částí orientován na východ. Zde je ve střední části budova mírně akcentována rizalitem se třemi okenními osami s půlkruhovým završením. Ve střední části těchto os je umístěn vstup do zámečku. Okna i vstup jsou zasazena do profilované mírně ustupující šambrány. Na bočních stranách vždy po jedné okenní ose shodného architektonického členění, které jsou mírně zasazeny do polí vymezených širokým lizénovým rámem. Toskánské pilastry vymezují hladké kladí. Profilovaná římsa nese valbovou střechou, do níž bylo vestavěno půdní patro akcentované trojúhelníkovým štítem zdobeným profilovanou římsou. Půdní patro členěno lizénami na tři okenní osy s pravoúhlými okny, krytými okenicemi. Západní fasáda zámečku hladká, na osu prolomena pravoúhlým vstupem a šesti pravoúhlými nezdobenými okenním osami. Valbová střecha akcentována půdním patrem se třemi pravoúhlými okenními osami, završeným trojúhelníkovým štítem. Na jižní straně budovy půlkruhový ochoz, přístupný čtyřmi stupni. Ochoz spočívá na pilířích s římsovou hlavicí, které nesou hladké kladí. Vnitřní stěna prolomena čtyřmi okenními otvory a jedním na osu umístěným vstupem, které jsou zasazeny do ustupující profilované špalety s půlkruhovým završením. V bočních stranách je vždy na každou stranu prolomeno jedno okno shodné architektonické profilace. Hladká římsa nese sedlovou střechu, která nad ochozem přechází ve střechu půlkuželovou. Na severní straně byla k původnímu objektu zámečku přistavěna část obdélného půdorysu se dvěma okenními osami na severní straně a vždy po jedné okenní ose v bočních stranách. Okna shodné architektonické profilace. Fasáda akcentována širokým lizénovým rámem. Hladká podstřešní římsa nese valbovou střechu. Místnosti zámečku plochostropé.