vila

Velká trojkřídlá vila vznikla přestavbou a přístavbou dvou řadových domků. Hlavní budova částečně podsklepená má střední symetricky řešenou část patrovou, po obou stranách nižší přízemní části – vpravo o čtyřech okenních osách, vlevo o dvou okenních osách s vjezdovými vraty na konci. Ve střední části vystupuje tříosý rizalit zakončený trojúhelníkovým štítem, po jeho stranách má fasáda po dvou okenních osách. Střechy jsou valbové, kryté červenou pálenou glazovanou taškou (původně prejzy). Vzadu ze střední části vybíhá do dvora přízemní hospodářské křídlo, k němu vzadu kolmo navazuje další krátké křídlo. Fasáda průčelí je členěna vodorovnými římsami, rizalit je zvýrazněn pilastry trojúhelníkového profilu probíhajícími do úrovně parapetu oken v patře. Okna hlavního průčelí jsou dřevěná obdélná na výšku postavená s výrazným poutcem, neobvykle členěná diagonálními příčkami. Prosklené dveře a okna v přízemí rizalitu mají místo rovného nadpraží trojúhelníkové, podobně jako vrata do průjezdu po levé straně průčelí. Ve štítu jsou tři okna sdružená do pětiúhelníkového tvaru. V přízemí byla kuchyně, jídelna, obytné pokoje, v rizalitu vstupní hala se schodištěm do patra, v patře další pokoje, ložnice, v podkroví jeden pokoj, nyní doplněný o hygienické zázemí. Místnosti nyní slouží jako knihovna a kanceláře. V části hospodářského křídla je nyní zřízen byt. Krov je vaznicový, na pravé části hlavní budovy s ležatými vzepřenými stolicemi, v levé části se stojatými stolicemi. Místy je novodobě vyspraven.