měšťanský dům Herrmannův

Nové hladké omítky, barevnost světle okrová s bílými doplňky. Uliční průčelí pravidelně šestiosé, v přízemí trojosé. Vstup v pravé ose dvoukřídlými dřevěnými vraty s neorenesančními motivy. Vlevo dva nově zřízené segmentové výkladce - dřevěné prosklené, moderní. Plochu přízemí pokrývá jemná pásová rustika, kolem dveří a výkladců jsou úzké ploché šambrány. Členění pater je převážně vodorovné, mezipatrovými a parapetními římsami , pásem ornementálně pojednaného vlysu pod okny 2. patra a dále hlavní nevýrazně profilovanou římsou aa nízkým pásem atiky. Okna v 1. patře mají lištové šambrány a obdélné parapetní výplně, okna 2. patra jsou bez šambrán, mezi nimi lisenové rámy s širokými stojkami. Okenní konstrukce jsou nové, napodobující starší čtyřdílné členění.