sloup se sochou Panny Marie a sochami světců

Sousoší tvoří sloup se sochou Panny Marie (Immaculata) na dvojdílném čtyřbokém podstavci, který v rozích doplňují na nakoso postavených hranolových soklech sochy sv. Jáchyma. sv. Anny, sv. Karla Boromejského, sv. Jana Nepomuckého, dále pískovcové balustrové ohrazení (včetně předloženého schodiště) se sochami sv. Josefa, sv. Václava, sv. Vavřince a sv. Šebestiána na vlastních podstavcích. Socha Immaculaty stojí na zeměkouli, kolem jejích nohou postavičky a okřídlené hlavičky andílků, nařasený vlající plášť má zlacené lemování. Postava má ruce na prsou, hlavu skloněnou k pravému rameni, kolem hlavy svatozář z dvanácti šesticípých zlacených hvězd. Ionský sloup má hranolový sokl s nápisy. Spodní díl podstavce je čtyřboký s konkávně tvarovanými stranami, na přední straně s mělkou nikou zdobenou mušlí a reliéfem ležící sv. Rozálie, na zadní straně v obdobné nice reliéf sv. Františka Xaverského. V rozích podstavce jsou nakoso postavené vysoké hranolové sokly se sochami světců v životní velikosti se zlacenými atributy. Kolem podstavce kamenná balustráda na konvexkonkávně tvarovaném zhruba čtyřbokém půdorysu , v rozích vysoké trojdílné zhruba válcové podstavce s volutovými boky, nesoucí postavy světců. Zábradlí ze čtyřbokých baluster, v rozích zpevněné dvojicemi pilířků, zakončených koulemi. Na přední straně kovaná branka zdobená bohatými volutovými motivy.