kříž

Kříž stojí na dvoustupňové kamenné základně. Tvoří ho kamenný sokl a litinový krucifix. Sokl má dole širší podstavec, nahoře dvakrát odstupňovaný. Následuje vyšší, mírně kónická část, na jejíž přední straně je dole vyryt letopočet 1863. Sokl na všech stranách zakončují sedlové stříšky. Na soklu stojí krucifix s profilovanou patkou a okosenými hranami. V místě křížení jsou břevna zubovitě rozšířená (vždy jeden zub nahoře a dole, respektive vpravo a vlevo). Pod horním koncem svislého břevna je tabulka (listina) s plastickým nápisem INRI, jejíž okraje jsou mírně nepravidelného tvaru. Pravý okraj tabulky je dovnitř zahrnutý a levý horní roh doprava ohnutý. Kristovo tělo má muskulaturu spíše naznačenou, výraznější je u paží a na trupu s viditelnými žebry. Hlava s vlnitými dlouhými vlasy je nakloněná k pravému rameni a zakloněná, prsty přibitých rukou jsou ohnuté k dlaním. Chodidla jsou přibitá každé vlastním hřebem. Kristus je nahý až na bederní roušku, přidržovanou provazem. Rouška více kryje levou nohu, v partii klína je nařasená do uzlu a splývajícího cípu.