venkovský dům

Patrový roubený dům na nízké kamenné podezdívce. Roubení provedeno rybinovou vazbou. Ve středu jižní stěny vstup do objektu novodobými dveřmi, vlevo přízemí obdélné okno s profilovaným parapetem a svrchní zárubní, vpravo okno zdvojené. V patře tři okenní osy, obdélná okna opatřena profilovanými parapety a svrchními zárubněmi. Ve východní stěně v přízemí i patře zdvojené okno, v patře s profilovaným parapetem a svrchní zárubní. Západní strana bez oken s přízemním novodobým přístavkem. V levé části severní stěny v přízemí okno, dále novodobý přístavek. Po celé délce stěny patra pavlač, vprostřed se dveřmi do stavení, po stranách s okénky. Východní z nich opatřeno profilovaným parapetem a svrchní zárubní. S trámovou konstrukcí střechy je pavlač spojena zdobnými čtyřhranými kuželkovitými sloupky. Lomenice bedněny svisle s lištami, ve východní dvojice malých prostých obdélných okének, v západní jedno vyosené obdélné okénko. Na jižní straně podpírá čtveřice podstávek střechu, na severní dvojice nese východní část pavlače. Střecha sedlová, pobita eternitem. Krovová konstrukce hambalková, hambalky podepřeny středovou stolicí, nesenou svislými podpěrami se zavětrovacími šikmými pásky procházejícími až ke krokvím, popř. do hřebene.