venkovský dům

Patrový roubený dům na omítané podezdívce, celý ve 20. století obložen a omítnut. Východní stěna v přízemí při krajích opatřena okenními osami (okna zdvojená, dělena písmenem T, završena segmentem, vnější otvírána ven) s profilovaným parapetem a svrchní zárubní, vprostřed vstupem do objektu s původními zdobnými dveřmi. Po celé délce pavlač se zdobně řezaným zábradlím, ukončenou ve spodní částí zdobně řezanou lištou, v jejím středu dveře, po stranách obdélná okna s profilovaným parapetem a svrchní zárubní. Jižní stěna s pásovou rustikou a pásovou římsou, naznačenou v omítce. V přízemí sdružené okno typu oken v přízemí výchoní stěny, v patře sdružené okno typu oken patra jižní stěny. Podezdívka zde neomítána, z mohutných pískovcových kvádrů. Severní stěna bez oken, při ní cihlové pilíře kované brány do objektu, osazeny skulpturami sedících lvů, opatřených nevhodným nátěrem. K západní stěně v severní části přistavěn nehodnotný přístavek, jižněji okno typu oken východní stěny. V patře na severu okno typu oken v patře východní stěny, na jihu v původních zárubních osazeno novodobé jednokřídlé okno. Střecha mansardová, krytinou eternit. Interiér: Vstup ústí do chodby přes celou šířku dispozice, zhruba vprostřed při jižní straně vyzděn komín, po obou stranách prostory přes celou šířku dispozice. Původní detaily: Okna, komínová dvířka, dveře a jejich kování (z druhé poloviny 19. století a z počátku 20. století - typu Elegant). Objekt podsklepen jednou valeně klenutou příčně orientovanou prostorou v severní části objektu. Zdivem mohutné neomítané pískovcové kvádry. V západní části parcely zděná zemědělská stavba nevelké památkové hodnoty.