městský dům

Přízemní městský dům orientovaný okapovou stěnou paralelně s komunikací. Hlavní (západní) průčelí do ulice je čtyřosé, ve třech osách novodobá okna v rozšířených otvorech. Ve střední ose zapuštěný vstup s novými dveřmi, dle původního evidenčního listu zde v minulosti bylo kamenné ostění. Fasáda průčelí hladká, završená zjednodušenou deskovou korunní římsou s okosením. Sokl má novodobý obklad z umělého kamene. Interiér nebyl přístupný, dá se očekávat přestavěná dvoutraktová dispozice s půdní vestavbou, krov hambalkový s obvyklým podlomením střechy námětků. Pamětní deska B. Němcové bronzová o rozměrech 80 x 55 cm v hladkém orámování ve fasádě hlůavního průčelí. Samotná deska je lemována lištou, na spodním pásu nápis BOŽENA NĚMCOVÁ. Ve středu plochy desky reliéf busty spisovatelky, po stranách reliéfu nápis ZDE TRÁVILA CHVÍLE ODDECHU NESMRTELNÁ ČESKÁ SPISOVATELKA.