městský dům

Řadový patrový dům na hloubkové parcele. Do ulice Dr. E. Votočka se obrací tři okenní osy v tmavě šedé břízolitové fasádě. Přízemí je do prostoru podloubí prolomeno poloeliptickým obloukem, sklenutým na jednoduché hranolové pilíře se zvýrazněnými zděnými sokly- celek je omítnutý. Nad přízemím probíhá hladký vpadlý lisénový pás, na který navazují vertikální pásy na okraji fasády a další horizontální pod korunní římsou. Obdélná okna 1. patra s šestitabulkovými výplněmi jsou rámována úzkou hladkou lištou. Okna do podkroví jsou osazena ve všech osách pod korunní římsou, jsou ležatě obdélná a jsou v nich osazeny dvoukřídlé výplně. Průčelí zakončuje korunní římsa s podloženým oblounem ve spodní části, navazujícím hranolovým profilem a simou. Stěna domu je do podloubí prolomena dvěma otvory- pravý s profilovaným pískovcovým portálem s ušima je osazen novodobou dveřní výplní, levý s profilovaným klasicistním segmentově zaklenutým ostěním z pískovce má na původních závěsech dvoukřídlá krámská vrata, za kterými je teprve prosklený vstup do krámu. Klenba podloubí je od sousedních prostor oddělena nepravidelně polokruhovými pasy. Loubí je sklenuto valeně se třemi nepravidelnými lunetami na okrajích se štukovými hřebínky- jedna vybíhá od oblouku a dvě protilehlé jsou situovány nad otvory vstupů. Zadní dvouosá fasáda má omítkový nátěr šedé barvy v kombinaci s bílými architektonickými prvky- plochými šambránami kolem oken patra a oken do podkroví a plochými kordonovými římsami nad přízemím a prvním patrem. Zadní průčelí zakončuje nečleněná korunní římsa. V přízemí je prolomen široký pravoúhlý otvor, vyplněný novodobými dvoukřídlými garážovými vraty z latí. Střecha domu sedlová se hřebenem souběžně s průčelím, s terasou do dvora. Půdní vestavba s novým krovem ze 70. let 20. století. Dvorek je spojen s dvory sousedních domů, zatravněn, z části s betonovými panely.