venkovský dům

Přízemní roubené stavení na nízké podezdívce z velkých pískovcových kvádrů. Roubení provedeno na rybinu. Východní stěna opatřena jedním sdruženým oknem s profilovanou svrchní zárubní; okna cca čtvercová, jednoduchá dovnitř otvíraná, čtyřtabulková. Lomenice dělena na tři pásy, svrchní bedněn svisle, střední se dvěma kruhovými okénky do stromečku, spodní svisle se třemi okénky tvaru čtyřlistu. Od stěny lomenice dělena vyřezávanou lištou, tak i spodní pás od středního, dvě takové lišty vertikálně vymezují i střední část spodního pásu. Jižní stěna na východě opatřena sdruženým oknem podobným oknu ve východní stěně, jižněji vstup do objektu s profilovanými zárubněmi, v severní části dvojice podstávek nese stropní trámy, jižněji proraženo drobné na šířku posazené obdélné okénko. Západní stěna dvojosá, se dvěma jednoduchými cca čtvercovými okny s profilovanou svrchní zárubní; dovnitř otvíranými, čtyřtabulkovými. Lomenice bedněna svisle, ve spodní části trojice okének tvaru čtyřlistu, výše novodobé okno přes celou její šířku, shora i zespodu s vyřezávanými lištami, takovými děleno na tři části. Severní stěna bez oken, se zděným opěrákem topeništního jádra. Střecha sedlová, krytinou plech, Na severu novodobá mansarda. Krov novodobý.