městský dům - srub s podloubím a pavlačí

Přízemní, štítově orientovaný městský dům s podkrovím a podloubím, v řadě domů na náměstí, na úzké hluboké parcele obdélného půdorysu, ve svahu. Dům je postaven ze smíšeného zdiva, průčelím do náměstí. V přední části domu je podloubí na dvou dřevěných profilovaných sloupcích. Dvoupatrový štít mansardového obrysu je vodorovně dělený dřevěnou profilovanou římsou a ozdobně bedněný ze šikmo vstřícně kladených lištovaných prken. Horní patro štítu trojúhelné s drobným okénkem ve vrcholu, spodní patro, obsahující světničku je osvětlené dvěma výškově obdélnými okny, členěnými na 6 tabulek. Střecha sedlová, pokrytá šindelem. V podloubí v levé části průčelí do náměstí se nachází hlavní vstup do domu, vedoucí do průjezdu. Dvoukřídlá vrata klasicistní, bedněná, z líce pobíjená diagonálně kladenými prkny, ostění segmentově klenuté. V pravé části průčelí krámek se sdruženým oknem a dveřmi. Dvorní průčelí dvojosé, s novodobým tubusem schodiště po pravé straně, okna obdélná, šestitabulková. Štít má novodobé bednění a pod římsou bedněnou pavlač obitou prkny, se dvěma obdélnými šestitabulkovými okny zaklenutými segmentem. V přízemí kryje vstup do zahrady novodobá otevřená předsíň na dřevěných sloupcích se šindelovou střechou. Vnější omítka hladká, vápenná, bílé barvy.