hospodářská budova

Hospodářská budova je dvoupodlažní zděný omítnutý objekt na protáhlém obdélném půdorysu, s nižší přístavbou na severovýchodě (na jihozápadě je pak novodobý přízemní přístavek). Jednotlivé fasády člení lizénové rámy, v nichž jsou umístěné okenní nebo vstupní otvory. Užší vodorovná lizéna se pak nachází mezi úrovněmi obou podlaží. V jihozápadním průčelí jsou ve většině os okenní otvory – v přízemí jsou čtvercová okna, dělená do kříže, v patře pak úzké, na šířku orientované okenní otvory, situované až pod horní lizénou. V ose první a sedmé zleva je v přízemí vstup, v ose čtvrté zleva v patře jsou dveře, přístupné vnějším žebříkovým schodištěm a v ose patra sedmé zleva je obdélný podávací otvor. Podobně je provedené i protějškové severovýchodní průčelí, kde jsou však pouze okna. Obě štítová boční průčelí, z větší části zakrytá přístavbami, jsou členěná obdobně. Budova má sedlovou střechu, krytou vlnitým plechem, na jihovýchodní straně je v části, odpovídající pravé krajní ose samostatná nižší střecha (na této straně jsou tak dva štíty za sebou – vpředu nižší a za ním vyšší).