městský dům

Městský původně obytný, nárožní jednopatrový dům, zvaný "Srdíčko", postavený z kamenného smíšeného zdiva, s roubeným patrem, zastřešený sedlovou střechou. Dům je obdélného půdorysu, se středovým průjezdem do dvora. Vstupní průčelí čtyřosé, okna obdélná, šestitabulková. Hlavní portál polokruhově zaklenutý, v hladkém pískovcovém ostění, vlevo od něj obdélný kamenný portál z pískovce, rovněž bez profilace. Některá okna v přízemí jsou osazena v hladkých ramenných rámech. Horní patro je roubené asi do poloviny půdorysu, v přední části. Okna 1. patra obdélná šestitabulková, v okřídlí. Vysoký dvoupatrový štít je svisle a diagonálně bedněný prkny na lišty. V každém patře štítu po dvou čtvercových čtyřtabulkových oknech s okřídlím. Boční průčelí pětiosé, okna obdélná, šestitabulková, s okřídlím. Ve dvorním průčelí je v 1. patře prkenná pavlač nesená dvěma masívními kamennými krakorci, dále novodobá přístavba schodiště. Střecha sedlová, krov ocelový, krytina šindelová. Dvorní štít je rovněž bedněný prkny.