lovecký zámeček, zvaný Lichtenwald

Zámeček je zděná patrová budova na obdélném půdorysu, se zděným přízemím, hrázděným patrem a s fasádami, krytými dřevěným bedněním. Jihovýchodní průčelí (do nádvoří) je pětiosé. Dolní partii fasády chrání dvoustupňový sokl. Jeho dolní část značně předstupuje, zatímco horní, tvořená kamennými deskami, je s budovou téměř v líci. Ve střední ose přízemí se nachází vstupní portál, nahoře zakončený půloválným obloukem. Portál má mírně širší patky, horní oblouk odděluje široká plochá římsa. Ve vrcholu oblouku je hlavní klenák, do klenáku seshora zasahuje půlkruhovitý výběh bednění patra, na němž je nahoře umístěno torzo svítidla. Vstupní dveře jsou dřevěné dvoukřídlé, rámové konstrukce. Každé křídlo je vyplněné klasovitě kladenými prkny (v dolní polovině je směr prken obrácený, takže „klas“ zde směřuje dolů). Nadsvětlík odděluje široký poutec, nahoře a dole tvořený profilovanou římsou a mezi nimi pak zubořezem. Střed poutce lehce předstupuje, tento úsek je nahoře krytý zaoblenou dřevěnou stříškou. Nadsvětlík, zasklený poloprůhledným sklem, rozdělují dvě svislé ploché příčle. Ve zbývajících osách přízemí jsou okna – dvoukřídlá dřevěná, ve špaletě, každé křídlo je rozdělené dvěma vodorovnými příčlemi. Kolem okna je ostění se zvýrazněným vnějším okrajem, okno chrání železná mříž z esovitě zprohýbaných prutů, spojených prstenci na způsob sítě. Celou plochu přízemí - a stejně tak i patra (kromě soklu) - zakrývá tmavě hnědě natřené bednění ze svisle kladených prken, spoje kryjí lišty. Nad okny přízemí se na bednění nachází na výšku orientovaný ozdobný trojvrstvý destičkový motiv (tvoří ho větší dolní destička, menší horní a navíc ještě malý kosočtverec, umístěný na horní destičce). První patro odděluje profilovaná dřevěná římsa. Ve všech pěti osách patra je okno – dvojité dvoukřídlé dřevěné, vnější křídla jsou v líci. Křídla opět člení dvě vodorovné příčle, kolem oken je dřevěná šambrána, pod nimi dřevěná parapetní římsa na dřevěných konzolkách. Okna v patře jsou opatřena falešnými dřevěnými okenicemi, jejichž rám je vyplněn vodorovně kladenými prkénky. Vnitřní křídla oken v patře a okna v přízemí jsou natřena bílou barvou, vnější křídla patra pak barvou hnědou, zatímco šambrána je bílá a okenice světle zelené. Mezi okenními osami je na fasádě symetricky umístěný dřevěný ozdobný trojvrstvý štítek (dole je větší jednoduchý štítek, na něm menší se zvlněnými okraji a doplňuje je ještě malý kosočtverec na horním štítku). Obdobné provedení, jako hlavní průčelí, mají i ostatní fasády. Severovýchodní fasáda (pravá boční) je trojosá, v přízemí pak pouze dvouosá, neboť k zámečku je zde přistavěna další budova areálu (dům čp. 153). Střední okno patra je situováno o něco výše, než jeho sousedé a pravé okno patra je pak oproti oknu v přízemí posunuto mírně doprava. Okna jsou stejná, jako na jihovýchodním průčelí, což platí i o zadní, severozápadní fasádě – pouze tu chybějí okenice a parapetní římsy. Základní rozmístění oken severozápadního průčelí odpovídá přednímu protějšku, pouze chybí střední osa v přízemí (místo vstupu). V patře jsou pak navíc ještě dvě okna, a to vpravo od okna, odpovídajícího oknu přízemí prvnímu zprava a vlevo od okna, odpovídajícího oknu přízemí druhému zprava. Celkově je tak v patře oken sedm, popsána budou pouze okna přidaná. Okno v ose první zprava se svým provedením příliš neodlišuje od ostatních, je pouze o něco větší a posazeno mírně výše. Okno v ose čtvrté zprava je naopak trochu menší, jeho dvě křídla jsou nečleněná a poutec odděluje poměrně nízkou horní část. Jihozápadní průčelí (levé boční) je stejné, jako jeho severovýchodní protějšek, pouze v levé části přízemí je novější prkenné bednění – bez lišt, kryjících spoje. Zámeček má mansardovou střechu, krytou lepenkou, která svým vzhledem imituje cihly v různých odstínech červené. Ve střeše jsou vikýře a komíny. Vikýře jsou tři na jihovýchodní straně, tři na severozápadní a po jednom na straně severovýchodní a jihozápadní. Všechny vikýře jsou stejné: v přední stěně je dvoukřídlé okno – menší obdoba oken přízemí či patra – střecha je valbová a kryje ji, tak jako stěny vikýře, stejná lepenka jako střechu celé budovy. V hřebeni střechy zámečku jsou – blíže bočním stranám - zasazeny dva široké zděné komíny.