měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům o šesti okenních osách s rovnou atikou spojuje dva domy (původně čp. 85 vpravo a čp. 86 vlevo). Průčelí má okrovou fasádu s bílými architektonickými prvky. Horizontální členění průčelí plochou parapetní římsou oken prvního patra a zubořezovou korunní římsou. Okna atiky jsou šestitabulková, osazená hladce do fasády na jednoduché neprofilované parapety. Okna patra mají štukové lištové šambrány se zalomenými suprafenestrami, se segmentovou střední částí. Přízemí je novodobě upraveno, prolomeno čtyřmi pravoúhlými otvory vchodů a výkladců. Omítka přízemí je tmavě okrová. Zadní průčelí domu má trojúhelný bedněný štít a je čtyřosé. V patře je pravá okenní osa zaslepena. Osazená okna jsou převážně čtyřtabulková. V levé ose přízemí je trojdílné typové okno. Špinavě okrová omítka dvorního průčelí opadává a odhaluje cihelné (na nárožích kamenné) zdivo. Střecha domu je do přední části pultová, připojená část ke dvorku sedlová. Dvorek je zakončen dvorním křídlem - jednopatrová budova o osmi okenních osách (třikrát sdružená okna). Střecha zadního domu je sedlová, krytá eternitem. Vchod je rámován bosovaným segmentově zaklenutým portálem. Okna osazena ve štukových profilovaných šambránách s obdélnou parapetní výplní a pilastrem s římsovou hlavicí uprostřed. Ve dvoře je v úrovní patra dřevěná pavlač. Dvorek částečně zatravněn, částečně dlážděn.