kostel sv. Mikuláše

Kostel sv. Mikuláše se nachází uprostřed obce u průjezdní komunikace. Dominantní empírová stavba z r. 1842 - 1846. Vysoká hranolová dvoupatrová věž v západním průčelí oddělena profilovanou římsou je představěná z lodi stavby a zakončená oplechovanou hranolovou střechou, ve vrcholu s makovicí a latinským křížem. Po obvodu věže jsou uplatněna obdélná okna ve vrchní části se segmentem, pod štítovou římsou jsou plechové ciferníky věžních hodin. Vstupní portál od západního průčelí s pravoúhlým profilovaným pískovcovým ostěním, ve kterém jsou osazeny dřevěné dvoukřídlé dveře. V nadpraží trojúhelný tympanon se symbolem Božího oka v paprsčité svatozáři, po stranách tympanonu šlechtické erby Valdštejnů a Deymů. Obdélná okna jsou zaklenuta polokruhově, všechna okna rámují na fasádě ploché šambrány, fasádu dále člení podokenní, meziokenní a korunové profilované římsy a kamenný pískovcový sokl. Střecha kostela je sedlová, krytinou pálená taška bobrovka uchycená na latích.