hotel

Společenský objekt sestává ze tří oddělených částí - z dvoupatrové skeletové budovy hotelu s potřebným vybavením (část A), skeletové vstupní části se společenským sálem a šatnami (část B) a cihelné části s monolitickými stropy (kuchyně) (část C). Objekty jsou založeny z větší části na žulovém skalním podkladu. Architektura objektu nezakrývá pilířový systém, na jeho modul jsou navrženy velké skleněné stěny s dveřmi na přilehlé terasy. Střechy jsou ploché o mírném sklonu, fasáda břizolitová. Architektonický účin je založen na skladbě hmot a členění okenních ploch a plných zdí. Hlavní hotelová budova o obdélném půdorysu navazuje na společenskou část B v podélné frontě ve směru od východu k západu s malým odklonem. Konstrukce je skeletová, z monolitického železobetonu (včetně stropů). Jako výplňového zdiva (obvodového i vnitřních příček) je použito cihel metrického formátu. Soklové zdivo je provedeno při vnějším líci ze žulových haklíků. Stavbu uzavírá železobetonová (monolitická) střecha ve tvaru rozevřeného V, lomená se spádem dovnitř (pod střechou vytvořen malý půdní prostor původně pro technické zázemí budovy). Střecha je převislá nad balkony při jižním průčelí. Stavba je řešena jako dvoutrakt o třech nadzemních podlažích a s částečným suterénem. Nepodsklepenou část v podélné ose probíhá průchodový kanál topného systému, který vyúsťuje u navazující části B. V suterénu býval jídelní výtah, spojující patrové přípravny. V budově byl použit critalový topný systém. Po celé délce průčelí v obou nadzemních podlažích je balkon s dělícími příčkami. V objektu je použita keramická dlažba z hladkých jemnozrnných dlaždic (i na balkonech) v barvě modré a zelené a parketové podlahy. Z opracovaného kamene byl vytvořen obklad stupňů schodů, květníky, obklady stěn, benátská dlažba vnitřní i venkovní z domácího kamene. V budově se nachází typová i atypová okna, osazována do ocelových rámů. Dveře a okna v ocelovém provedení byla převážně atypická. Vestavěný nábytek byl typizovaný (s doplněním o atypické části). Z hlediska barevnosti se ve společenských prostorách předpokládaly jasné barvy, v silných barevných kontrastech. Byla volena stropní svítidla závěsná a pevná "bruselského typu" podle výběru architektů. Ve vstupní hale byly použity mramorové obklady z travertinu, dřevěné obklady stěn z ořechu, i další dřevěné obklady z javoru a modřínu pro malý salonek a hernu. Část budovy B tvoří s částí A jeden architektonický celek (je spojovacím článkem mezi hotelovou a kuchyňskou částí). Jedná se o přízemní, zčásti podsklepenou, železobetonovou (monolitickou) stavbu se zděnou částí, složitější konstrukce. Střechu tvoří desky o rozponu 5 m (v partii nad vstupní částí jako křížem armované desky). Část nad sálem krakorcovitě vybíhá nad terasu s vyložením 2,50 až 7,0 m. Těmito krakorci je vynucena také zvětšená výška průvlaků. Za účelem zmenšení vyložení krakorců je využita i ocelová konstrukce zasklené stěny, opatřené sloupy ze dvou úhelníků pod konzolami. Střecha severního dílu budovy výškově navazuje na střechu kuchyňské části. Jednotlivé střechy budovy B jsou pro výškové rozdíly přístupné ocelovým žebříkem. Hotelová budova si stále udržela charakter původní stavby, včetně originálních konstrukčních i designových detailů v exteriéru i interiéru. Zatímco v exteriéru upoutává pozornost zalomená střešní konstrukce v západním průčelí či předstupující okna z líce stavby (podobný prvek je i na všech vilách a poukazuje na jednotný koncept areálu), v interiéru stojí za pozornost mramorová dlažba a obklady stěn společenských a komunikačních prostor, vnitřní bazén z velké části s původními prvky a detaily, separátní bazének s původními obklady, originální prostor schodiště či působivé architektonické řešení některých pokojů, místy původní dveře, kryty na topení (shodné jako ve vile č. 14) a svítidla.