kostel Nejsvětější Trojice

Orientovaná budova obdélného půdorysu s polygonálně uzavřeným odsazeným presbytářem s jedenkrát odstupněnými opěráky krytými kamennou stříškou. Zastřešení valbovou střechou s dřevěným krovem, krytou šindelem. Nad západním průčelím hranolová věž krytá jehlancovou šindelovou střechou s osmibokou lucernou. Nad presbytářem osmiboká sanktusová věžička s lucernou, krytá šindelem. Před západním průčelím polygonální předsíň zastřešená sedlovou střechou krytou šindelem. Kostel je postaven z kamenného zdiva omítnutého hladkou vápennou omítkou bílé barvy, bez architektonického členění. Dřevěná korunová římsa v západní části stavby je vynesena na dřevěných krakorcích, mezi nimiž jsou zbytky původní výmalby. Nároží stavby jsou armovaná kamennými kvádry, na jihozápadním nároží středověká malba dvou čertíků s českými nápisy. Západní průčelí je v ose 1. patra prolomeno gotickým lomeným oknem, po jeho obou stranách dvě malá hrotitá okénka v kamenném ostění s jeptiškou. V přízemí západního průčelí gotický hrotitý portál s bohatě profilovaným prutovým ostěním, pravoúhle rámovaný. V jižním průčelí kostela v 1. patře gotický sedlový portálek bez profilu s okosenou hranou. V přízemí jižního průčelí gotický hrotitý portál s patečními kameny s profilovaným prutovým ostěním. Okna lodi hrotitá, bez kružeb, ostění různě profilováno. Okna presbytáře rovněž. V jižní stěně presbytáře při druhém opěráku podružný přístup do kněžiště (z býv. kláštera) s hladkým kamenným portálem bez profilace. K severní stěně presbytáře přistavěna sakristie obdélného půdorysu, o dvou podlažích, zastřešená valbovou šindelovou střechou. Omítka hladká vápenná, okna obdélná v kamenném ostění s páskou na obvodě. Spodní podlaží klenuto valeně, v přízemí křížová klenba. Před západní průčelí je přistavěna barokní předsíň, zevně polygonální, uvnitř osmiboká, postavená z cihlového zdiva. Fasády předsíně jsou omítnuty vápennou omítkou, plasticky členěnou lesenovými poli, nesoucími profilovanou korunovou římsu. V západní stěně portál v kamenném ostění, profilovaném obvodovou páskou, uzavřený segmentovým obloukem.