hřbitovní kaple sv. Martina

Nevelká obdélná kaple sv. Martina je situována uprostřed východní části hřbitova. Stavba je vchodem orientována k JZ, je zděná s omítkami v béžové barvě a sestává z lodi bez presbytáře a hranolové věže, která předstupuje před hlavní průčelí. Exteriér kaple je pseudorománský s pseudorenesančními fasádami. Věž je s lodí spjata společným obvodovým omítkovým soklem a korunní římsou, která má tvar klasického trojdílného kladí s hladkým vlysem. Boční fasády lodi jsou rozčleněny do tří polí svislými pásovými lisénami. V ose každého pole jsou sdružená, půlkruhově zakončená okna bez šambrán. Ve vstupním průčelí stojí neorenesanční jednopatrová hranolová věž. Její čelo je rámováno nárožními pilastry stojícími na vlastních soklech a vysokých patkách. Hladké dříky vrcholí trojdílnými římsovými hlavicemi, na než navazuje trojsvazková korunní římsa. Nad ní vystupuje trojúhelný štít s prázdným tympanonem. Pravoúhlý portál v plochém ostění lemovaném lištou uzavírají dvoukřídlé dveře. Boční stěny věže jsou v přízemí hladké, rámované pouze soklem a římsou. První patro věže je po stranách rámováno postranními pilastry s římsovými hlavicemi opět s navazující hlavní římsou ve tvaru trojdílného kladí. V ose tří stran jsou umístěna kruhová okna v plochých šambránách. Kolem oken je fasáda pokryta sgrafity s rostlinnými motivy a hlavičkou anděla. Na S straně je nápis o opravě OPR. 1980. Střecha lodi je sedlová s novou prejzovou krytinou. Věžní střecha je čtyřboká jehlancová s plechovou krytinou a vrcholí čtyřbokou lucernou se stanovou žerdí a křížem.