venkovský dům

Přízemní zděný objekt obdélného půdorysu, okapově orientovaný k silniční komunikaci, s mělkým rizalitem a tříosým vikýřem s trojúhelným štítem uprostřed uličního (i dvorního) průčelí. Střecha sedlová, nepůvodní krytina napodobující eternit. Objekt má jednoduchou, symetricky komponovanou hmotu, s klasicistním pravidelným členěním fasád. Zdivo je cihelné, v soklové partii, na spodní části rizalitu a v nárožích z kamenných kvádrů, opatřené hladkou vápennou omítkou se souvrstvím nátěrů (světle zelená, okr, světle modrá, bílá). Pravidelný rozvrh fasád - v podélném průčelí v rytmu 2-2-2, přičemž nad dvěma středovými osami je ve střeše trojosá štítová nástavba. Obě štítová průčelí jsou v přízemí trojosá, ve štítu dvojosá. Profilovaná korunní římsa je použita nad přízemím a ve štítech vikýřů. Všechny štíty lemuje jemná profilace, ve vrcholech vždy kruhové okénko. Nad okny východního štítu je použit motiv neogoticky se zalamující společné římsy. Vstupy byl původně veden zřejmě z ulice, kde je zachována dvojice segmentových kamenných dveřních ostění, z nichž pravé je zazděno, levé s vloženým oknem. Původní okna zachována pouze v podkroví, mají segmentové, ven se rozevírající špalety a v nich dvoukřídlá okna s šestidílným členěním. V přízemí mají okna většinou již rovná nadpraží a členění do T, pocházející zřejmě až z poč. 20. století. V podkrovní nástavbě na dvorní straně původní okna nedochována, nevhodně jsou nahrazena patrně plastovými okny menších rozměrů, bez členění. Interiér nezpřístupněn.