kostel sv. Jana Křtitele

Jednolodní stavba obdélného půdorysu s pravoúhlým záměrem kněžiště, čtyřbokou věží v průčelí a sakristií za kněžištěm. Boční fasáda členěna lizénami, vycházejícími z vysokého soklu. Pod věží je boční fasáda prolomena jednou okenní osou, okno půlkruhově zaklenuté s profilovanou šambránou a nad ní probíhá úsek římsy, nad kterou je jedna okenní osa, okno kruhového tvaru. Loď prolomena třemi okenními osami, okna půlkruhově zaklenuta s profilovanou šambránou, flankována pilastry s římsovou hlavicí, které nesou profilovanou archivoltu. Nad lizénami probíhá profilovaná kordonová římsa. Kněžiště členěno lizénami, prolomeno jednou okenní osou, okno flankováno pilastry s profilovanou šambránou. Obdélná sakristie prolomena jednou okenní osou, okno půlkruhově zaklenuté se šambránou a jedním pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním. Nároží členěno pilastry. Vstupní průčelí členěno pilastry s římsovou hlavicí, prolomeno na osu pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním s ušima. Nad vchodem na volutových konzolách spočívá profilovaná nadedveřní římsa. Portál přístupný třemi stupni, flankován pilastry s římsovou hlavicí, které nesou profilovanou archivoltu. Nad vchodem jedna okenní osa, okno lunetového tvaru na parapetní návojové římse. Hlavní profilovaná římsa vymezuje hladké kladí, nad nímž se vypíná trojúhelníkový štít zdobený profilovanou římsou. Za ním štítový nástavec s volutovými křídly přechází ve čtyřbokou věž, v níž je ve spodní části osazen kruhový hodinový ciferník. Nad ciferníkem se vypíná hladká segmentově vypjatá římsa. Zvonicové patro členěno podloženými pilastry s římsovou hlavicí, prolomeno po jedné okenní ose, okna půlkruhově zaklenutá se šambránou, parapetní návojovou římsou s obdélným zrcadlem v parapetu a klenákem ve vrcholu. Podstřešní profilovaná římsa hrotitě zalamovaná, nese střechu ve tvaru helmy, završenou makovicí a křížem. Střecha lodi sedlová, nad kněžištěm přecházející do valbové střechy. Přízemní sakristie kryta valbovou střechou. V interiéru loď zaklenuta čtyřmi poli valené klenby s výsečemi mezi pasy, které dosedají na římsové hlavice zdvojených přízedních pilastrů. Zděná kruchta je nesena čtyřmi pilíři, podkruchtí plochostropé. Podvěží zaklenuto valeně. Kněžiště od lodi odděleno půlkruhově završeným vítězným obloukem a zaklenuto valenou klenbou.