náhrobek III. s litinovým křížem

V prostoru hřbitova na starém zatravněném hrobě je vztyčen náhrobek s kamenným podstavcem tvaru chrámku a litinovým krucifixem, přichyceným zezadu kovovou opěrkou. Podstavec je na třech členěný na širší římsou oddělený sokl, hranolový dřík, na čele s reliéfní nikou s postavou zřejmě sv. Kryštofa, lemovanou dvěma svícny a na římsu, uprostřed vzedmutou do tvaru oslího hřbetu, zdobenou květy. V boční nice zobrazen meč a palmová ratolest. Nad římsou je podstavec střechovitě zakončený, s motivy palmet v nárožích. Krucifix má ploché provedení, v patě zdobené klečící postavou anděla. Ramena kříže mají neogoticky inspirované kružbové zakončení, nad hlavou Krista s reliéfními písmeny INRI. Pod nohami Krista je připevněná oválná kartuše pro nápisové pole, lemované věncem.