náhrobek V. s litinovým křížem

Na hrobě vyznačeném kamenným obrubníkem je vztyčený náhrobek s litinovým krucifixem. Má kamenný hranolový podstavec s mramorovou nápisovou deskou, zdobenou římsou, vzepjatou do vrcholu a stočenou do volut. Na něj je litinový kus upevněný, přidržovaný zezadu vysokou kovovou opěrkou. Kříž má patku v podobě rámce, v jehož zaklenuté nice je vložena reliéfní postava stojícího anděla, doprovázeného po bocích kvetoucími rostlinami. Břevna kříže jsou pojednány jako ozdobná mříž, s trojlistým bohatě tvarovaným zakončením ramen, do jejichž křížení je zakomponovaná zkratka INRI. Korpus Krista je drobný, subtilní, bez svatozáře. Pod nohama Krista je připevněna oválná plechová kartuše s reliéfním věncem, lemujícím nápisové pole (nápis se nezachoval).