měšťanský dům

Dvojposchoďový dvojkřídlý dům v jihovýchodní frontě Velkého náměstí. Hlavní čtyřosé průčelí do náměstí je v partii přízemního parteru otevřeno dvěma poli arkád, zaklenutých valenými klenbami na trojúhlených výsečích. Na čelní strany podpořené čtyřbokými přízedními pilířy s pálenou krytinou na koruně. Vlastní fasáda úrovně obou pater je členěna přízedními pilastry vysokého řádu s mělkou profilací patek a hlavic, tvořících s dolním a horním překladem spíše lizénové rámy úzkých meziokenních ploch. Ve vrcholu profilovaná podstřešní římsa, nesoucí sedlovou střechu s hřebenem vodorovně s uliční řadou. Přízemní dispozice je členěna plochostropou vstupní chodbou a místnostmi po stranách valené klenby s výsečemi i křížové. Dispozice prvního i druhého patra byla v průběhu 19. a první poloviny 20. století přeřešena. Nejstarší částí objektu jsou gotické sklepy s kamennou valenou klenbou lomených oblouků. materiál: smíšené zdivo, omítkové vrstvy, krytina - pálená taška