městský dům

Řadový dvoupatrový měšťanský dům na hloubkové parcele se do náměstí obrací třemi okenními osami ve fasádě oranžové barvy. Přízemí je prolomeno jedním polokruhovým obloukem loubí s profilovanou lištou. Oblouk dosedá na zděné hranolové pilíře. Podloubí je zaklenuto plackou, stěnu domu prolamuje na levé hraně parcely pravoúhlý portál, druhotně zmenšený pro jednokřídlé typové dveře. Portál má horizontální prvky z pískovce a vertikální z arkózy, na lištové ostění spodní části navazuje menší obdélný nadsvětlík s původní provlékanou mříží. Ostění otvoru vpravo je jen málo patrné pod několika vrstvami omítek. Nad přízemím probíhá profilovaná korunní římsa. Pravoúhlá obdélná okna prvního patra jsou posazena na jednoduché parapety. Jsou zasazena hladce do fasády, pouze završena suprafenestrami - v krajních osách segmentovými a ve středu trojúhelnou. Okna druhého patra jsou zasazena do průčelí hladce, mají přímé suprafenestry. Výplně jsou ve vech otvorech shodné - dvoukřídlé bez členění. Fasádu završuje desková korunní římsa. Zadní průčelí modernizované - s tvrdou šedou omítkou, tříosé, výplně oken výklopné nečleněné. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím, krytá plechem.