dům

Dvoupatrový , částečně podsklepený řadový městský dům (nyní radnice) ve svahu na půdorysu obdélníka s protáhlým dvorním křídlem. Zdivo cihelné, obnovené omítky s plastickým členěním, barevnost nepůvodní - červeno-růžovo-bílá. Plocha o velmi nízkém spádu je kryta vrstvenou lepenkou, černá barva. Exteriér: Průčelí do náměstí pětiosé, převažující vodorovné členění. Sokl obložen pískovcovými deskami, přízemí tvořící podnož je pokryto plastickou kvádrovou rustikou s náznakem klenáků nad okny. Nad přízemím kordonová římsa, na ní navazuje nárožní plastické kvádrování, shora propojené korunní římsou, podepřenou řídkou řadou konzolek. Okna v přízemí mají segmentové záklenky, bez šambrán, v 1. a 2. patře v šambránách s nadokenními římsami a parapetními výplněmi, ve 2. patře s bohatším provedením. Vlastní okenní křídla jsou v celé budově nová, plastová. Ve 2. ose zprava vstup s dochovanými dvoukřídlovými neorenesančními dveřmi, nad nimi balkonek s kovovou mříží. Dvorní průčelí je vodorovně členěno pavlačemi na segmentovém podklenutí, okenní otvory jsou pravidelné, novodobě řešené. Dvorní křídlo opět s pravidelným nepůvodním rastrem oken, členěno dvěma kordonovými římsami.