socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je umístěna uprostřed návsi a je orientována přibližně k SV. Je vytvořena ze světlého pojizerského pískovce, opatřeného novodobou polychromií. Základnu tvoří nízká jednostupňová podnož z pískovcových kvádrů, která je obehnána nízkou kovanou mříží. Na podnoži spočívá čtyřboký pilířový podstavec, který je tvořen nečleněným masivním soklem, dříkem a profilovanou římsovou hlavicí. Čtyřboká hranolový dřík je dole nad patkou rozšířen postranními stlačenými volutami. Jeho stěny jsou zdobeny obdélnými rytými zrcadly, v jejichž ploše jsou vytesané nízké figurální reliéfy. Na zadní JZ stěně je vyryt neorámovaný nápis. Na podstavec dosedá nízký členitý sokl, tvořený deskovým plintem, oblounem a výžlabkem. Na soklu stojí frontálně vyvinutá postava sv. Jana Nepomuckého, v důsledku kontrapostu prohnutá v lukovitém oblouku zleva doprava. Váha těla spočívá na levé noze, volná pravá noha je ohnuta v koleni. Hlava dokončuje pohyb těla a sklání se ke krucifixu, který světec drží v pravé ruce. Světec je oděn do klasické kleriky s pláštěm, nepokrytá hlava je rámována svatozáří s pěti hvězdami. V levé ruce drží biret. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého na vymezeném pozemku.