vrátnice

Vrátnice je přízemní zděná omítnutá stavba na čtvercovém půdorysu. Všechna čtyři průčelí člení lizénový rám, v dolní části je nízký sokl. Východní fasáda je dvouosá. Levou osu vymezuje vysoké vystouplé obdélné pole, nahoře zakončené půlkruhovým frontonem, lemovaným římsou. Horní část pole je po stranách a pod frontonem ještě více předstupující a tedy zvýrazněná. V tomto poli je dnes menší dvojité dvoukřídlé dřevěné okno, vnější křídla jsou v líci. V pravé ose je vstup do objektu – novější dvoukřídlé dřevěné dveře; orámování otvoru je stejné, jako u osy levé. U dveří je nové zádveří s dvěma prkennými stěnami a pultovou stříškou. Stěnu ukončuje profilovaná hlavní římsa. Jižní průčelí je dvouosé, obě osy vyplňují stejná obdélná pole, jako na západní straně. Okna jsou obdobná, pouze mají navíc v horní části levých křídel malou větračku. Západní fasáda je zřejmě bez otvorů (část stěny je zakrytá provizorním přístřeškem), stejně tak je tomu u fasády severní. Budova má mansardovou střechu, krytinou jsou betonové tašky (Bramac). Ve vrcholu střechy je usazen nízký zděný komín.