stodola I.

Stodola je zděná stavba na obdélném půdorysu. Její jižní průčelí člení lizénový rám; ve stěně je symetricky rozmístěno celkem pět dvoukřídlých dřevěných vrat. Vrata v osách první, druhé a třetí od východu jsou starší; jsou vysoká, mají křídla rámové konstrukce, vyplněná vodorovně kladenými prkny. V dvou zbylých osách jsou pak novější nižší vrata, se svisle bedněnými křídly. Západní fasáda má opět lizénový rám; nad stěnou bez otvorů se zvedá trojúhelný pološtít – uprostřed s podávacím otvorem, uzavřeným jednokřídlými prkennými dvířky a vpravo a vlevo od dvířek pak s kruhovým větracím otvorem. Pološtít od stěny odděluje římsa, krytá bobrovkami (pod dvířky je přerušená). U jihozápadního nároží je ke stěně přistavěn vysoký zděný komín, sahající od paty zdi až do zhruba poloviny výšky pološtítu. Severní průčelí zčásti zakrývá vegetace přilehlé zahrady, takže případné otvory či detaily provedení fasády nejsou dobře patrné. Viditelné je obdélné okno ve špaletě, nacházející se v západní části stěny. Okno má jednoduchou vnější mříž, nad ním je pak ještě kulatý okenní otvor, dnes zevnitř zakrytý. Východní fasáda je protějškem západní, avšak bez otvorů v pološtítu. Stodola má sedlovou střechu s polovalbou nad štíty, krytinou jsou plechové šablony.