socha satyra II.

Jde o sochu satyra, polosedícího na gryfovi. Gryf, přikrčeně stojící na náznaku terénu, má zadní nohy pokrčené (levou více), přední část těla se vzpíná vzhůru. Hruď zvířete se opírá o skalisko. Silný gryfův ocas je zvednutý nahoru a zatočený – jeho konec leží na hřbetě. Hlava gryfa, spočívající na dlouhém silném krku, je zdvižená vzhůru. Polorozepjatá křídla směřují dozadu. Satyr na gryfovi polosedí obkročmo. Levá noha je ohnutá v koleni, chodidlo spočívá na vyvýšeném skalisku. Pravá noha je natažená, chodidlo se opírá o podložku - prsty směřují vně, kolmo k podložce. Satyr tak napůl sedí a napůl stojí. Jeho trup je značně zakloněný, paže jsou pozdvižené. Pravé předloktí a ruka chybí, stejně tak jako levá ruka (obě ruce se zřejmě držely gryfova krku). Satyr má krátké kudrnaté vlasy, členěné do výrazných záhybů, čelo je vlasy zčásti zakryté. Oči jsou otevřené, nad nimi jsou velmi výrazné nadočnicové oblouky. Ústa jsou zavřená, na bradě je krátký vlnitý plnovous.