měšťanský dům

Dvoupatrový, šestiosý, v přízemí 3 arkády na 4 mohutných válcových sloupech bez hlavic, z vnějšku sloupy maskovány bosáží, jinak v průčelí rustika. Kolem oken v 1. patře šambrány, nad okny segmentové frontony s mušlemi, na ose s kartuší, pod okny průběžná korunní římsa se zubořezem. Ve 2. patře okna se šambránami, s rovnými nadokenními římsami na konzolách, na ose nad okny nápis: Obnoveno l. p. 1896. Předsazená korunní římsa na konzolách, střecha sedlová s hřebenem, rovnoběžným s náměstím. Na dvorním průčelí ve 3 podlažích pavlače, na segmentových klenbách, nesených traverzami. Loubí zaklenuto třemi poli křížových kleneb. Uprostřed loubí vchod do budovy v pravoúhlém hladkém kamenném ostění, v nadpraží nápis: Verbum dei sapientiae, anno domini 1586.