měšťanský dům

Řadový jednopatrový dům má průčelí v patře tříosé, okna novější v líci fasády, lemované lištou. V přízemí otevřeny dvě arkády loubí se středním osmibokým pilířem. Průčelí ukončeno tabulovým štítem, členěným lizénami ve vrcholu s trojúhelným štítem. Křídla štítu jsou vykrajovaná ve štítě jedno okno s půlkruhovým paprskovitě děleným horním dílem. Fasáda raně klasicistní. Sedlová střecha domu má hřeben kolmý k průčelí. Na středověké parcele postaven objekt zhruba hloubkově dvoutraktový. Při náměstí je loubí s valenou klenbou a dvěma dvojicemi protilehlých trojúhelných lunet. V loubí vlevo klasicistní vchod, půlkruhově sklenutý do bývalého krámu. Vpravo lištový portál s barokními dveřmi. V přízemí v pravém užším traktu je chodba zaklenutá řadou českých placek, vlevo pruské hluboké placky.