kostel Jména Panny Marie

Neorientované jednolodí s polygonálním presbytářem a představěnou hranolovou věží před severozápadním vstupním průčelím. Na jihovýchodní straně se nachází presbytář, členěný opěrnými pilíři (v úrovni okenních záklenků šikmo ukončenými) a trojicí lomených oken. K jeho jihozápadní stěně přiléhá obdélná sakristie se štítem a dvěma okny, jedinými s původním barevným zasklením. Loď i presbytář stojí na mohutném kamenném soklu, který je v horní části strmě zešikmen a opatřen umělým kamenem. Stejně jako presbytář člení i loď opěrné pilíře a lomená okna. Okna jsou v kovovém rámu, s členěním příčkami a v horní části kružbou, lemována profilovaným ostěním a rustikou. V severovýchodní stěně je mezi dvěma okny umístěn vedlejší vstup se zalomeným profilovaným ostěním, s nadsvětlíkem nad profilovanou kamennou římsou s koutovými konzolkami. V horní části obepíná loď i presbytář neorománský obloučkový vlys, nad kterým již začíná bohatě profilovaná korunní římsa. Loď a sakristii kryje sedlová střecha, presbytář valbová. Hlavní vstup se nachází v ose věže představěné před hlavní průčelí. Tvoří ho gotizující ústupkový portál se zdobnými štukovými hlavicemi a nadpražím s lomeným obloukem a křížovou kytkou. Vstupní dveře jsou obdélníkové, dvoukřídlé, dřevěné, s novogotickým zdobením plných výplní. V tympanonu se nachází zlacený reliéf Panny Marie, z obou stran doplněný hlavou andělíčka, v horní části s nápisem IHS. Věž má v omítce naznačené nárožní kvádrování, v úrovni korunní římsy lodi ji obíhá profilovaná římsa, nad níž jsou dvě vrstvy z umělého kamene, kterými je věž šikmo zúžena. V patře věže jsou do tří stran prolomena vysoká okna s lomeným záklenkem, v patě zaklenutí obíhá profilovaná římsa. Nad profilovanou korunní římsou věže jsou trojúhelné štíty, do tří stran s ciferníky věžních hodin. Štíty rámují vysokou jehlancovou střechu završenou křížem.