přehrada

Přehrada se nachází na Vesnickém potoku. Postavená byla jako zásobárna pitné vody a plní také protipovodňovou funkci. Hráz je dlouhá 86,4 metru, její koruna je široká 4,02 metru. Maximální výška hráze nad terénem je 17,54 metru. Celková zatopená plocha činí 0,64 hektaru, zásobní prostor je 0,049 miliónů metrů krychlových. Tížná přehradní hráz je mírně vyklenutá proti vodě. Je zděná z lomového kamene, návodní líc má obklad z betonových kvádrů. Koruna hráze je krytá betonovými deskami, po obou stranách koruny je jednoduché kovové zábradlí. Uprostřed hráze se nachází můstek, vedoucí k věži, obsahující provozní šachtu. Věž má polygonální půdorys, dolní část je betonová, horní tvoří režné kamenné kvádry. Pod hlavní římsou je obloučkové podřímsí a nad římsou cimbuří. V ose můstku je vstup, po stranách pak okna. Stejný vzhled jako nadvodní část věže mají i dva provozní objekty, umístěné u paty vzdušního líce hráze. Nahoře uprostřed zdiva této strany hráze se nachází kamenný lobkovický erb a pod ním široký pás, na kterém byl dnes již chybějící nápis. Na přítoku jsou obezděné kaskádovité sedimentační nádrže a také boční přeliv je provedený kaskádovitě (včetně obezdění).