hospodářská budova IV.

Hospodářská budova IV. je zděný omítnutý objekt na obdélném půdorysu. Na severu se k němu v ose napojuje další hospodářská budova (V.). Západní průčelí má jednotlivé otvory různého provedení, rozmístěné jsou nesymetricky. Na pravé straně stěny jsou dva okenní otvory, nacházející se v obdélném, na šířku orientovaném vpadlém poli. V menším pravém okenním otvoru je dnes umístěn větrák, větší levý je zamřížovaný. Podobné vpadlé pole je i ve střední části fasády – je v něm vpravo okenní otvor a vlevo pak otvor dveřní. Dveře jsou dvoukřídlé prkenné, svlakové konstrukce. V horní části tohoto úseku stěny je čtvercový podávací otvor, zakončený segmentovým obloukem. Na levé straně fasády je velmi široký obdélný, na šířku orientovaný otvor pro dvoudílná vrata. Jižní průčelí je bez otvorů, zakončené trojúhelným štítem. Stěnu podpírá vysoký zešikmený opěrák, sahající až nad polovinu výšky štítu. Východní fasáda je bez otvorů. Budova má sedlovou střechu, krytou bobrovkami. Na obou stranách střechy je po jednom výlezu (zhruba uprostřed).