kaple Panny Marie Růžencové

Kaple Panny Marie Růžencové je situována v centru obce. Jde o stavbu obdélného půdorysu se zaoblenými nárožími, půlkruhovým závěrem a představenou hranolovou věží, která má na čelní stěně hodinový ciferník. Boční fasády věže a lodi člení lizénové rámy. Loď je z bočních stran prolomena jednou osou se segmentově ukončenými okenními otvory. Profilovaná podstřešní římsa, která kontinuálně probíhá a odděluje též patro věže, nese sedlovou, nad presbytářem zvalbenou střechu, krytou pálenými taškami. Cibulovitou střechu zvonice, ukončenou jehlancem nesoucím zlacenou makovici a křížek, kryje plechová krytina. Do kaple se vstupuje obdélným vstupem s ustupujícím půlkruhovým záklenkem v ose věže. Interiér je zaklenut valenou klenbou s výsečemi, v presbytáři se nachází koncha.