děkanství

Prostorná rohová jednopatrová budova půdorysu protáhlého obdélníka, postavená za smíšeného zdiva, zastřešená sedlovou střechou, pokrytou břidlicí. Omítnuta vápennou omítkou okrové barvy. Hlavní průčelí o 11-ti okenních osách, boční průčelí dvouosé. Fasády jsou vertikálně členěny na okrajích plochou omítkovou rustikou, horizontálně členěny plochou kordonovou římsou a korunovou římsou se segmentem. Okna zarámována profilovaným kamenným ostěním, dvě okna ve štítě plochou šambránou. Ve středu hlavního průčelí kamenný portál s náběžnými kameny, svislé části ostění portálu s hranolovou hlavicí jsou zdobeny vpadlým diamantováním. Archivolta profilovaná, uzavřená ve vrcholu výrazně profilovaným svorníkem. Ve cviklech portálu diamantová pole. V horní části uzavírá portál profilovaná rovná římsa, nesoucí po stranách koule na soklíku, ve středu oválná kartuše orámovaná akátovými volutami s girlandami z růží, nad ní andílčí hlava. V kartuši nápis: IN CHOANTE REGNARE IOSEPHO PRIMO HAEC IPSA AEDES POSITA EST. Po obou stranách portálu pravoúhlé boční vchody s nadsvětlíkem, v profilovaném kamenném ostění (levý je zaslepený). V přízemí valené klenby s lunetami, 1. patro plochostropé.