měšťanský dům

Jedpopatrový dům s půdním polopatrem v kontinuálně dochované uliční zástavbě na poměrně široké středvěké stavební parcele. Hlavní uliční fasáda je členěna původně čytřmi okenními osami s novodobým přeřešením přízemí. V přízemí je přibližně na úrovni pohledově pravé krajni okenní osy řešen přístup do objektu pravoúhlým vchodem segmentově zaklenutým do přístupové části původního průjezdu. Na úrovni dvou středních os je v přízemí osazenou novodobé kastlové čtyřkřídlé okno s pevným poutcem a dvěma příčníky o celkově sedmidílném rastru. V pohledově krajní ose zleva je osazeno novodobé kastlové trojkřídlé okno s pevným poutcem klasické šestidílné osnovy. Disproporce je vyrovnána v partii prvního patra a půdního polopatra s pravoúhlými obdélnými okny v mělké plošné šambráně s osazenými kastlovými dvoukřídlými konstrukcemi klasicky šestidílné pravidelné osnovy a pevným poutcem. Partie půdního polopatra je řešena malými přibližně čtvercovými dvoukřídlými okenky čtyřdílné osnovy. Nevýrazná fasáda je zakončena vyloženou profilovanou korunní římsou, nesoucí nízkou sedlovou střechu s hřebenovým štítem vodorovně s uliční čarou. Asymetricky vpravo umístěná průchozí do ulice otevřená chodba je zaklenuta půlvalenými klenbami na trojúhelných výsečích. Přízemní dispozice je členěna na vlevo od průchodu umístěnou síň s klášterní klenbou. Ostatní místnosti jsou pak vesměs valeně zaklenuté. V dispozici prvého patra se ojediněle dochovala síň s valeným zaklenutím na trojúhelných výsečích, ostatní místnosti jsou pochostropé.