měšťanský dům

Hmotově výrazný objekt jednoposchoďového domu v dolní části Riegrova náměstí v blízkosti Moravcovy ulice. Hlavní hladká fasáda o pěti okenních osách je členěna hlavním lizénovým rámem ve spodní části otevřeným a dále členěným vodorovným překladem na úrovni kordonové římsy a dvojicí svislých překladů vně střední třetí okenní osy. Ve vrcholu je zakončena fabiónovou korunní římsou. Partie přízemí je na úrovní třetí okenní osy otevřena pravoúhlým prújezdem se segmentovým zaklenutím s plošným ostěním ve vrcholu s klenákem, rámovaným lizénovým rámem s osazenou novodobou kovanou dvoukřídlou mříží barokizujícího provedení. Pravoúhlé obdélné okenní otvory s hladkým ostěním jsou v přízemí osazeny venkovními košovými kovanými mřížemi barokizující osnovy a osazeny dřevěnou kastlovou dvoukřídlou konstrukcí oken s pevným poutcem pravidelné desetidílné kvadratické osnovy. Obdobně jsou řešena pravoúhlá obdélná okna prvního patra bez mříží. Na úrovní půdního polopatra jsou malá obdélná okna s hladkou šambránou osazena dvoukřídlými okenními konstrukcemi šestidílné osnovy. Objekt je kryt dvojicí sedlových zvalbených střech vedle sebe s hžebeny kolmo na uliční čáru. Dispozice přízemí je členěna centrálně vloženým průjezdem s valenými klenbami na výsečích ve středu předělené osazenými vraty z masivu s vloženými dveřmi, do dvora pak dalšími obdobné osnovy s prosklenými průhledy. Po pravé i levé straně průjezdu jsou v přední části síně s valenými klenbami na výsečích. Obdobně je řešen i zbývající prostor přízemí s v zadní části vloženým tělesem dvojramenného schodiště nalevo od průjezdu. Místnosti dispozice prvního patra jsou plochostropé. Výrazná je zejména obdélná síň nad průjezdem s novodobým dřevěným trámovým stropem.