sousoší reliéfů Panny Marie Pomocné a Panny Marie Čenstochovské

Plastika stojí na třídílném podstavci s konvexně vydutými předními a zadními stěnami. Spodní díl soklu na dvou hranolových stupních, ukončený římsou s girlandami. Na jeho přední stěně invokační nápis, na zadní stěně dedikace a římský letopočet 1811. Střední část podstavce s masivními volutovými křídly, zdobenými palmetami a festony, je ukončena římsou na čelních stranách vypjatou do segmentů. Na pření stěně podstavce v rokajové kartuši reliéf sv. Lukáše malujícího P. Marii. Nad kartuší na římse je holubice. Na zadní straně podstavce mariánský monogram. Nad ním girlandy a mušle. Horní díl plastiky tvoří stylizovaný oblak přibližně oválného tvaru, ve kterém andělé nesou rám zdobený rostlinným dekorem, v němž je reliéfní obraz P. Marie s loktuší a korunou, nesoucí oděné dítě. Na zadní straně v rámu reliéf české Madony s rouškou, s dítětem, hladícím jí tvář. Pod rámem andílčí hlavy, nad rámem koruna. Materiál – pískovec. Zbytky polychromie a zlacení. (Kovaříková, 1988)