kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple sv. Jana Nepomuckého je zděná omítnutá stavba na obdélném půdorysu s užším presbytářem a závěrem stejně širokým jako presbytář, avšak nižším. Severovýchodní průčelí (vstupní) člení pilastry – jeden jednoduchý u obou nároží a jeden sdružený ze dvou po obou stranách vstupu, nacházejícího se ve středu stěny. Pilastry mají jednoduchou patku a římsovou hlavici, oddělující horní část - na způsob kladí (to však nevede přes celé průčelí, je pouze u pilastrů). Vstupní portál je pravoúhlý, se zvýrazněným vnějším okrajem, nahoře se ve středu rozšiřující v pole s reliéfní výzdobou – festonem, uprostřed s velkým rozvinutým květem a hroznem vína. Pole je nahoře zakončeno rovnou přesahující profilovanou římsou. V portálu se nachází vstup – dřevěné dvoukřídlé dveře rámové konstrukce. Na obou křídlech jsou čtyři obdélné, na šířku orientované výplně nad sebou. Dolní tvoří síť drobných plastických kosočtvercových motivů, zbývající tři výplně jsou pak provedeny shodně - se zaoblenými rohy a uprostřed se stylizovaným rovnoramenným křížkem (?). Vstup je zabezpečený dvoukřídlou vnější mříží z esovitě zprohýbaných prutů. Nad vstupem se v mírně vystouplém obdélném, na výšku orientovaném poli nachází poměrně velké kruhové okno ve špaletě. Okno, lemované šambránou, je rozdělené třemi vodorovnými a jednou svislou příčlí. Na vnější straně okna je mříž obdobného provedení, jako mříž u vstupu. Severovýchodní stěna kaple vrcholí profilovanou hlavní římsou, nad níž se zvedá dosti vysoká atika. Členění atiky odpovídá svislému členění fasády, navíc je zde ještě obdélná, na šířku orientovaná vystouplá část uprostřed stěny. Průčelí ukončuje štítový nástavec s malými křídly a zvlněným horním okrajem, lemovaným profilovanou římsou. Uprostřed štítu je nika, dnes prázdná. Na vrcholu horního oblouku štítu je umístěn sokl se subtilním železným křížem s rameny ukončenými do tvaru trojlístku. Severozápadní průčelí lodi má u levého nároží stejný pilastr, jako je na severovýchodní straně, u nároží pravého je pak lizéna, která spolu s vodorovnými lizénami - pod hlavní římsou a dole - tvoří rám. Uprostřed stěny je obdélné okno, ukončené segmentovým obloukem. Otvor lemuje nahoře a po stranách šambrána, dole je podokenní římsa. Skleněná výplň, umístěná ve špaletě, je rozdělená širokou svislou a vodorovnou příčlí do kříže. Dolní části takto vymezených polí člení dvě vodorovné a jedna svislá příčle, části horní pak jedna vodorovná a jedna svislá příčle. Okno je zabezpečené vnější mříží esovitého tvaru. Fasáda vrcholí profilovanou hlavní římsou. Stejné členění a okno má i severozápadní stěna presbytáře, členění – bez okna – se opakuje i na severozápadní fasádě závěru. Jihozápadní průčelí závěru rovněž člení lizénový rám. Uprostřed stěny je zazděný vstup, lemovaný portálem s ušima a vyvýšeným středem horní části. Jihovýchodní fasády kaple jsou obdobné jako jejich severozápadní protějšky – s tím rozdílem, že pod oknem presbytáře je zazděný segmentově zakončený otvor v šambráně. Loď má sedlovou střechu, presbytář a závěr valbovou, krytinou jsou bobrovky. Ve střeše presbytáře je zasazena mohutná oplechovaná polygonální zvonička s plnou dolní částí, volným středem a vysokou střechou – její cibulovitá dolní část přechází v kuželový hořejšek. Ve vrcholu střechy je upevněna makovice se subtilním křížem, jehož ramena jsou zakončena do trojlistu.