městský dům

Jednopatrový řadový dům s rovnou atikou, omítnutý hladkou omítkou šedé barvy. Tříosé průčelí do ulice je osazeno pravoúhlými půlenými okny, na atice uprostřed oknem šestitabulkovým. Krajní osy atiky jsou zaslepeny. Okna rámují jednoduché ploché štukové šambrány v bílé barvě, pod okny parapety bez členění. V přízemí je v pravé ose osazen segmentově klenutý portál se štukovým ostěním s malým klenákem ve vrcholu záklenku. V portále jsou osazeny dvoukřídlé dřevěné dveře se skleněnými výplněmi. Horizontální členění fasády zajišťuje tmavě šedě omítnutý obklad soklu, neprofilovaná kordonová římsa nad přízemím a kordonová římsa nad prvním patrem se třemi profily. Fasádu završuje výrazně vystupující profilovaná korunní římsa. Dvorní průčelí je omítnuto stejně jako uliční fasáda, bez štítu. V patře je prolomeno dvěma půlenými širokými okny, které jsou spojeny. V levé části je připojena novodobá přístavba schodiště o dvou okenních osách (do dvora a do zahrady). Dvorek dlážděn a zatravněn. Střecha valbová, krovní konstrukce hambálková. Krytina eternit, položený na původním šindeli.