venkovský dům

Přízemní stavení obdélného půdorysu okapovou stěnou orientované souběžně s komunikací, se sedlovou střechou pokrytou částečně eternitem, částečně pálenými taškami (nad kůlnou), krov hambalkový. Štítová stěna tříosá, okna dvojitá, lícová, čtyřdílná, čtyřtabulková, kolem oken hladké šambrány v maltě vytažené v trojúhelný nástavec. Dvoustupňový štít je ve spodní části bedněný svisle, vrchní předsazená část bedněná střechovitě, bednění je překryto latěmi. Ve štítu čtyři čtvercové větráky. Bednění štítu nové. Uliční okapová stěna osmiosá, okna i šambrány stejné jako ve štítové stěně, okna do síně a komory s kamennými parapety, okno do síně zapuštěné. Čtvrtou osu zleva tvoří vstup s kamenným hranolovým ostěním, vstupní dveře kazetové, nové. Kůlna svisle bedněná, bednění nové, překryto latěmi. Štít kůlny je stejný jako protější jako protější štít. V zadní okapové stěně je čtyřdílné čtyřtabulkové okno do světnice a čtyřdílné čtyřtabulkové okno do komory zasklené matným sklem. Hladké šambrány těchto oken vytaženy v trojúhélné nástavce. Vedle vstupu do síně v úrovni nadpraží dveří obdélné okénko s hladkou šambránou, dále obdélné zamřížované okénko do chléva s kamenným ostěním, výplň okna nová. V kůlně dvoukřídlá vrata v novém provedení - respektuje původní řešení.