měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům má desetiosé průčelí, společně pro objekty 44 a 45, oba domy jsou pětiosé. A architektonicky sjednocené loubí je otevřeno do náměstí v čp. 44 třemi arkádami a v čp. 45 dvěma arkádami půlkruhově zaklenutými. Mezi patry horizontálně kordonové římsy, okna v 1. patře obdélníková ve tvaru T, na nárožích a mezi 5. a 6. osou pilastry, mezi okny sochy Průmyslu a Zemědělství. Okna v 2. patře půlkruhově zaklenutá, pod okny vystupující parapetní výplň, na nárožích a mezi některými okny pilastry nesoucí korunní římsu. Sedlová střecha s hřebenem rovnoběžným s náměstím, domy dělí vystupující požární zeď, nad středem každého domu trojúhelný vikýř s kruhovým oknem. Na dvorních průčelích pavlače na kovových konzolách se zábradlím.