dům čp. 294 (ze souboru domů dělnické kolonie)

Dům čp. 294 je částí druhou od jihozápadu trojdomku, tvořeného domem čp. 293, domem čp. 294 a domem čp. 296. Dům čp. 294 je přízemní zděný omítnutý objekt, jehož základní obdélný půdorys je na jihovýchodní straně uprostřed rozšířený o obdélný přístavek (při současném rozdělení trojdomku je tento přístavek rozdělený na část u domu čp. 294 a část u vedlejšího domu čp. 293). Dvojosé severozápadní průčelí (uliční) má v dolní části nízký sokl. V obou osách jsou novodobá jednokřídlá nečleněná okna, ve špaletě. Dům má přesahující sedlovou střechu, protaženou nad přístavek, s novodobou lepenkovou krytinou, jejíž šablony mají kosočtvercový tvar. Na jihovýchodní straně je ve střeše jedno střešní okno. V hřebeni střechy, blízko štítu, se nachází zděný komín.